onsdag 1 juni 2011

Fryksta krukmakeri

Igår var vi och besökte Fryksta krukmakeri som ligger strax utanför Kil.

Så inspirerande! Det är ett krukmakeri som drivs av ett par som varit keramiker i ca 30 år, och de kan i princip livnära sig på det (plus lite undervisning och försäljning av lera). Det är det inte många som kan!

Verkstaden ligger i en fin miljö precis vid Frykensjön. 

Och inne står keramik i mängder uppradade. Som ni ser sorterade efter färg. I like! ;) Där var hur mycket som helst som jag ville ha. Men ibland måste man lägga band på sig. Tyvärr...En helt annan sak förresten. Har ni tänkt på att det är sommar nu? I alla fall enligt kalendern. 1 juni idag. Men förutom kalendern så har jag sett en hel del säkra sommartecken:
  • syrénerna blommar för fullt och studentfirandet har börjat
  • det har poppat upp en massa lupiner i sluttningarna längs vägarna. Lupinerna får mig att tänka på midsommar och att klä midsommarstången. :)
  • när man ska gå och lägga sig på kvällen så är det fortfarande ljust ute. Eller ja, det beror ju såklart på när man lägger sig, men det är i alla fall inte kolsvart ute.
  • tv-serier som rullat på under våren har säsongsavslutning och man får vänta ända till hösten för den spännande fortsättningen.
Har ni några andra säkra sommartecken att dela med er av??

1 kommentar:

  1. Man har tröja och jacka när man cyklar till jobb men får stoppa de i väskan när man cyklar hem :)

    SvaraRadera