torsdag 7 juli 2011

Dolly!

Tjohoo! I augusti ska äntligen en av mina konsertdrömmar gå i uppfyllelse. Jag och min fina syster ska se Dolly Parton! :) Jag har jättegärna velat se henne ända sedan jag missade henne när hon spelade i Malmö för några år sedan.

Jag insåg ju för ett antal år sedan att jag tycker om countrymusik (och ja, jag har blivit skrattad åt för det!) och Dolly är en av de bästa. Jag älskar speciellt Joline, som jag faktiskt till och med hade som väckarklocksignal ett tag (nu har jag bytt så att jag inte ska börja hata den för att den tvingar upp mig ur min sköna sömn).
Bilden är från Dolly Partons officiella hemsida.
Dolly Parton är 65 (!) år gammal och fortfarande så full av energi. Hon ser ut som ett spöke, men det behöver vi inte bry oss om. Hon växte upp med 11 syskon i ett fattigt hem utan el och rinnande vatten. När hon var 20 år träffade hon sin man som hon fortfarande är gift med. Bara det är en bedrift! Visste ni att hon har skrivit över 3000 låtar? Sjukt mycket! Och visste ni att det är hon som har skrivit originalet av I will always love you som Whitney Houston sjunger i Bodyguard? Hon är inspirerande och en riktig stjärna! Och jag ska se henne. :)

-- Bloggar via iPhone --

1 kommentar: