söndag 3 juni 2012

Sommar inne (regn och rusk ute...)

De senaste dagarna har jag sett att det börjat poppa upp massor med fina sommarblommor i dikena. Flera gånger har jag tänkt att jag ska plocka med mig en bukett hem, men det har aldrig blivit av.

Idag när jag kikade in hos Atilio såg jag precis en sån bukett som jag tänkt mig. Så då gick jag genast ut och plockade mig en egen bukett. :) Tur att jag har ett skogsområde runt knuten. Jag blev blöt om tårna och iskall om fingrarna, men nu känns det i alla fall somrigt här inne! Tänk vad lite blommor kan göra stor skillnad i ett rum. Det blir genast lite hemtrevligare!

Lupiner, smörblommor och hundkex är klassiska midsommarblommor, och de får mig att längta till midsommar. Då ska det plockas massor med blommor och bindas fina kransar att ha på huvudet. :) Förra årets krans, in the making.


Att bind en blomsterkrans på midsommar är ännu en tradition som jag älskar och håller hårt i. Om jag så är den enda som gör en så bara måste jag. Jag tycker att det är jättemysigt, och dessutom fint. Vi har bundit kransar och klätt midsommarstången så länge jag kan minnas. Jag har många fina midsommarminnen. Och fler ska det bli! :)


2 kommentarer:

  1. Men åh, har ni lupiner! Så fint du har gjort det. Och vad mysigt med en midsommarkrans. Nu är det inte långt kvar :)

    SvaraRadera
  2. lena pettersson6 juni 2012 19:17

    Det känns skönt att någon bär upp traditionerna. Jag firar midsommar på ett plan till USA. Vackert har du gjort det. Kram mam

    SvaraRadera