onsdag 1 augusti 2012

Bröllopshelgen!

Nu har jag varit gift i snart två veckor. Tänk, nu ska jag börja kryssa i gift-rutan i formulär och skriva Mrs vid flygbiljettsbokningar. Och så ska jag vänja mig vid mitt nya efternamn. Än så länge har jag inte behövt använda det så mycket, men vi får se hur det går när jag ska börja jobba igen. ;)

Vår tid som äkta par har börjat väldigt bra med gemensam semester! Vår bröllopsresa väntar vi med till i höst eller vinter, så nu njuter vi av att inte göra många knop i sommar-Sverige istället. Bröllopet blev precis så som vi önskade. Det blev en hel helg med våra familjer på fina Dömle Herrgård. Herrgården ligger i fin natur och är vackert inredd. Vi blev bra uppassade och serverade väldigt god mat. Jag kan verkligen rekommendera att ha bröllop eller bara en vanlig weekend där!

Jag och G åkte till Dömle efter lunch på fredagen. Vi fick vårt rum, pratade med personalen om vissa tider och detaljer och tog det sen mest lugnt medan vi inväntade våra familjer som droppade in under eftermiddagen. På kvällen åt vi en gemensam trerätters middag.

 Syster och jag tramsade.

Och R och E spexade. :)

På lördagen vaknade vi till strålande sol (puh! för under fredagen kom världens ösregn). Vi smaskade i oss en god frukostbuffé och sen var det fri hopp och lek. Några gick ut och gick i naturen runtomkring, någon spelade golf och andra gick ner till sjön och softade.

Det var här nere vid sjön som vigseln var senare på eftermiddagen. Här på bilden går G runt och städar bort fjädrar och fågelbajs. :) Duktig!

Efter lunch kom vår florist och levererade blommorna. Även henne är vi väldigt nöjda med och kan rekommendera. Barbro Ström heter hon och hennes företag heter Flora Design.

Hon gjorde min underbara brudbukett precis så som jag ville ha den. Färgglad och spretig, som om man själv plockat den på en sommaräng. :) Extra charmigt var det att hon stoppade i några smultronkvistar (som tyvärr inte syns så bra på den här bilden) från sin trädgård. Inte nog med att den var fin att titta på, den doftade dessutom ljuvligt! Jag stannade upp flera gånger under dagen (och typ en vecka efter bröllopet) och beundrade och sniffade på den. :) Jag är svag för blommor helt enkelt.

G hade en matchande corsage. 

Min syster och svägerska hjälpte till att fixa fint med blommorna på middagsbordet. Jag gillar ju sånt och hade egentligen velat vara med och fixa själv, men jag var helt enkelt tvungen att gå upp på rummet och börja piffa mig.

Jag skulle ju sätta upp håret i någon fin uppsättning och sminka mig. Här är jag i full gång!

Jag blev ganska nöjd med håret till slut. Lockar och vita blommor bak, och ett diadem med en brons-brun blomma fram som matchade med spetsen i midjan och armbandet.

Syster hjälpte mig att knyta rosetten bak på ryggen. Sen var jag piffad och färdig för vigsel! :)

Klockan 16 skulle vi mötas allihop på trappan till herrgården, för att sedan gemensamt gå ner till sjön där vigseln skulle vara. Här står jag och mamma och väntar. Jag var som ett barn och frågade flera gånger "vad är klockan nu då?". Haha! Till slut var alla där och vi gick ner mot sjön.

Förutom vigselförrättaren Monica hade även vår bröllopsfotograf Erik Nygren slutit upp. Han var med och fotograferade under vigseln och den picknick med bubbel, jordgubbar, ost och kex som vi hade direkt efter. Sen gick vi även runt i närområdet och tog massor med porträttfoton i nästan två timmar. Det blev väldigt många fina bilder och vi har precis lyckats välja vilka vi vill ha och gjort beställningen. Bilderna har vi ännu inte fått, men vi väntar spänt! :) Letar ni efter en fotograf till bröllop eller något annat så kan jag varmt rekommendera Erik.

Strutarna fyllda med rosenblad fick följa med.

Det var en fin vigsel och jag fick en liten tår i ögat, men jag lyckades läsa min vers utan att börja gråta. :) Precis när vigselförrättaren sa att nu är ni man och hustru så kom solen fram.

Mamma och syster sjöng fint för oss den vackra Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer, och då kom det några små rördhetstårar till. :) Sen kastades det rosenblad på oss! Vackert.

På kvällen blev det en utsökt middag och vi firades med fina tal, hälsningar och presenter. Sen flyttade vi upp till salongen och avslutade kvällen med tårta (passionsfruktsmoussetårta med browniebotten - SJUKT GOD!) och dans. Det blev allt från lugn pardans till den lite mer urflippade fågeldansen. Fullt ös och riktigt skoj! :)

Jag är så nöjd man kan bli med vår bröllopshelg. Det enda som inte var bra är att den tog slut för fort! :)


8 kommentarer:

 1. Tack för härliga och minnesvärda dagar! Allt var så fint, till och med solen var vän med oss :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen tur att solen var med oss. Det var så himla fint där nere vid sjön!

   Radera
 2. Stort grattis Malin! Det ser ut som om ni hade en fantastisk dag och du är strålande vacker på bilderna. All lycka till er båda! /Lisa (Blunck)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag hoppas att allt är bra med dig!

   Radera
 3. Grattis fru.... Ja vad heter du nu? Kram från familjen Carlsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag vill inte ha något efternamn här på bloggen, men mamma kan berätta vad jag heter. :) Kram tillbaka till er!

   Radera
  2. Det är klart,tänkte inte på det. Kram!

   Radera
 4. Tack för ett underbart och trevligt bröllop. Jocke och jag njöt i fulla drag. Kram till er bäda

  SvaraRadera