söndag 27 januari 2013

Virkad bebishätta

Med förkylning i kroppen och besvär med foglossning så blir det en hel del stillasittande för mig. Det innebär att det blir tid till mycket handarbete och pyssel, vilket ju å andra sidan är ganska bra. :) Så just nu går virknålen varm här hemma. Jag har en del restgarner kvar nu när mormorsrutefilten är klar och med lite av det har jag virkat två små bebishättor.


En är i storlek nyfödd (lavendel) och en för barn som är 6-12 månader (turkos). Jag virkade dem efter Husmorsskolans mönster, och det var både enkelt och roligt. Jag hade lätt kunnat fortsätta virka fler, men hur många behöver man egentligen...? Får se om det blir fler framöver. Nu har jag istället börjat virka en liten randig orm som jag tänkte göra till en skallra. Stoppning har jag hemma, men jag ska ge mig ut på jakt efter en liten pingla.


Så här kommer den lilla hättan se ut på. Eftersom jag inte har någon liten bebis här att testa på än så fick jag använda en apelsin som modell. Men ni kan nog tänka er hur det kommer ett se ut. :) Tänk bort apelsinen och tänk dit ett litet sött bebisansikte med rosiga bulliga kinder.

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

  1. Nu när jag har måttat mot en bebis som är en månad gammal så inser jag att den lilla storleken som ska vara för nyfödda kan vara aaaaningen liten... Får kanske bli till en docka istället. :) Den större storleken verkar kunna fungera i några månader i alla fall.

    SvaraRadera