fredag 28 januari 2011

Sprid en gnutta glädje med Anonyma klubben!

Jag tittade precis på det första avsnittet av "Jakten på lycka" på Svt Play, och fick där höra talas om Anonyma klubben. Det är ett jättehärligt påhitt! Du kan när som helst gå med eller ur klubben bara genom att tänka att du gör det. Själva idén går ut på att sprida glädje utan att någon ska känna sig skyldig att tacka och bjuda igen. I alla fall inte till dig, utan kanske till någon annan. :)

Till exempel kan du när du fikar fråga vad som är den vanligaste beställningen (tex. en kaffelatte, för det ska inte kosta för mycket) och betala för en sådan utan att få den själv. Säg till expediten att ge den till nästa person som gör en sådan beställning med en hälsning att den redan är betald av Anonyma klubben. Du blir glad av att ge, expediten blir glad av att ge i andra hand och någon blir glad av att få. Underbart! Jag ska absolut testa det någon gång. Det behöver inte vara på ett café, utan kan även göras på bussen, i blomsterbutiken osv.

8 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk idé! Hoppas att många går med! Jag ska i alla fall gå med!

  SvaraRadera
 2. Får mig att tänka på författaren Stefan Einhorns bok "Konsten att vara snäll" som jag läst. Ett ord som i vår tid tyvärr fått en annan innebörd. Att vara snäll bör förknippas med klokhet, inte felaktigt med mesigt och dumt, som vissa inbillar sig.

  Sympatisk idé.

  Jag är lycklig ägare till ett par av Malins konstverk :-)

  SvaraRadera
 3. Aha, det går alltså att få tag i dem, konstverken alltså! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha ett par av dem därhemma. Har ju precis målat om sovrummet (mörk rött) så några av de vackra blommorna passar där!

  SvaraRadera
 4. Jajamen, det gör det. :) Dock inte för tillfället, för alla blommor jag hittills gjort har redan andra ägare... Jag får måla nya helt enkelt! Jag säger till när det finns blommor på gång.

  SvaraRadera
 5. Vill gärna köpa någon eller några vackra blommor, som passar till vårt mörkröda sovrum. Hör av dig när du har fått tillräcklig inspiration och tid! Kramar Anna

  SvaraRadera
 6. Mycket god ide. Att vara snäll och hjälpa en medmänniska är bra. Jag ska hjälpa på alla sätt, anonymt. kram mam

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde min debut i anonyma klubben igår, någon har en bukett tulpaner som väntar på dem i blomsteraffären i Stehag....eller så har någon redan fått dem!?

  SvaraRadera
 8. Åh, härligt! :) Jag har inte haft nåt bra tillfälle än. I helgen kanske..

  SvaraRadera