onsdag 16 mars 2011

Fotoklubb

Tjohoo! Nu är jag medlem i en fotoklubb. Det var på tiden! Jag har tänkt på det ett tag och nu fick jag äntligen tummen loss. (http://www.karlstadsnyafotoklubb.se/) Det verkar vara en bra klubb med fotoutflykter, utbildningskvällar och utställningar. Dessutom finns det en studio och ett mörkrum som man som medlem kan låna gratis. Skoj! Första mötet är redan nu på måndag så då får jag se vad det är för ena filurer som är med i klubben. :)

Nästa möte, i början av april, ska handla om digital fotohantering, vilket passar mig perfekt. Jag har nyligen  laddat ner en testversion av Photoshop elements, och gud så mycket man kan ändra ett foto! Det är riktigt kul och jag vill gärna bli bra på det. Jag har än så länge lärt mig att göra foton svartvita, men med vissa detaljer i färg. Visar några exempel här nedan. Riktigt snyggt tycker jag själv! :) Förutom att bli bra på redigeringsprogrammet så skulle jag behöva bli bättre på att hantera inställningarna på kameran, men det är så tråkigt att läsa manualen och jag bara blandar ihop alla begrepp hela tiden... Jag testar olika inställningar då och då och lär mig efter hand istället.

Nä, nu ropar det fina vädret på mig. Puss på er!


3 kommentarer:

 1. Åh vad spännande! Det vill jag höra mer om när du har varit där. Lycka till! Puss

  SvaraRadera
 2. Jättefina foto gumman, blir avis för jag vill oxå lära mig ta fina foto och ha fotoshop ;) Du kanske kan ge mig lite tips när du är nere nästa gång?

  Puss Anna

  SvaraRadera
 3. Jättefint Malin!

  Ett fint sätt när man vill betona detaljer i bilden.

  pappa uffe

  SvaraRadera