torsdag 18 augusti 2011

It´s about shape not size

Äntligen har någon fattat! Tjejers kroppar ser inte likadana ut och därmed kan vi rimligtvis inte heller lyckas komma i samma sorts jeans. Att hitta jeans har alltid varit ett helvete, och då tycker jag ändå att jag har en hyfsat normal kropp. Antingen är de lagom i midjan men för stora över höfterna, eller så är de lagom  över höfterna men helt omöjliga att knäppa... Tack och lov för Levi´s nya kollektion Curve ID som baseras på kroppsform snarare än storlek.


Jeanslanseringen bygger på en undersökning som har genomförts med hjälp av 60 000 kvinnor världen över. Kvinnornas kroppar har blivit skannade och de har fått svara på frågor om deras förhållande till jeans. Av undersökningen kunde man se tre olika kroppstyper (genom tredimensionell kroppsskanning) som passade in på närmare 80 % av de medverkande kvinnorna. Gällande deras relation till jeans ansåg en stor majoritet att det var plågsamt svårt att hitta jeans som passade (läste om detta här).
Slight Curve, Demi Curve och Bold Curve heter jeansmodellerna som finns med olika benutföranden, bland annat skinny, straight och boot cut, och i olika tvättar. I butikerna använder personalen sig av en ny mätmetod, där skillnaden mellan midja och höft ska visa vilken jeansmodell som passar kundens kropp. Jag blev mätt igår och hittade ett par jeans som satt som en smäck direkt! Hur bra är inte det? Love it! :)

1 kommentar:

  1. Äntligen, vilken bra idé! Bra med teknikutveckling och ett bra användningsområde för kroppsscanning! Har också svårt att hitta jeans men nu kanske det är läge att försöka igen!

    SvaraRadera