söndag 18 mars 2012

Det blir Dömle

Nu är det bokat och klart. Det blir bröllop på Dömle Herrgård, och det kommer att bli så bra! :) Att namnet dessutom låter som Dumle som är sjukt gott är bara en bonus! (haha)

Vi var där förra helgen och kikade på omgivningarna. Det är en fin herrgård som ligger nära en sjö. Just nu är naturen mest bara brun och grå, men i sommar kommer det vara grönskande och grönt.

Herrgården

 Allé ner mot sjön från herrgården.

 Strandkanten där vi tänkte ha själva vigseln.

Idag var vi där igen. Vi och en massa andra bröllopsplanerande par. :) De anordnade en dag för provsmakning av mat, och diskussioner med kocken och sommelieren. Och så fanns där florist, fotograf och konditor som de samarbetar med på plats. Som vi har planerat nu! Vi har bokat 2-nätters herrgårdsweekend och vi ska äta bröllopsmiddagen i en fin vinkällare så att vi får sitta avskiljt från övriga gäster. Vi har även bokat bröllopsfotograf, bestämt tårtsmak och diskuterat blomsorter. Vi vill ha en enkel, somrig och lantlig känsla. Ah, känns skönt att vi nu kommit en bit på vägen! Fast vi har fortfarande en ganska kritisk sak kvar att ordna - vigselförrättare. Känns ganska viktigt på ett bröllop. Faktiskt. 5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk miljö! Och ni två blir kronan på verket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Ja, det kommer att bli bra där!

   Radera
 2. Åh, vad roligt att ni har hittat ert ställe och jag har ju lite erfarenhet av bröllop just på Dömle. Min son och hans fru gifte sig i juli 2006 i Grava kyrka, festen och allt annat var på Dömle. Det var så mysigt och så bra allting. Många släktingar från Skåne som kunde sova i fina gamla rum. Frukost tillsammans i lugn o ro dagen efter. På kvällen kunde vi umgås både inne och utanför herrgården, tårtan o kaffet fick vi på övervåningen och sedan satt vi ute vi som ville. Bröllopssvit i ett av husen nedanför herrgården. Kan bara önska fortsatt lycka till i planeringen! Kram Kerstin på jobbet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns jättekul att vi äntligen hittat ett fint ställe att vara på. Jag fick direkt en bra känsla när jag kom dit. En hel härlig helg med våra familjer i en mysig miljö är precis vad vi vill ha! :)

   Radera
 3. åh vad vackert! det kommer bli perfekt!

  SvaraRadera