måndag 14 maj 2012

En virkad ros kommer aldrig att vissna

Ikväll var det juntadax tillsammans med Katharina (Knitarina) och Johanna (Skaparstigen)! Det var bara några få tappra som kunde, men det blev väldans trevligt ändå. Vi var hemma hos oss denna gången. Jag bjöd på mat och vi snackade och handarbetade. Jag är himla glad att jag blivit medbjuden i juntagänget!

Jag gjorde en virkad ros (mönster i 101 idéer) idag. Det kändes lagom avancerat. När man har junta så ska man ju gärna kunna vara lite social samtidigt och då kan det vara svårt att sticka eller virka något där man måste räkna och tänka en massa. För annars hade jag ju egentligen behövt fortsätta på sjalen som jag började på för en evighet sedan... Men men, kanske kan jag ta tag i den på tåget till Malmö på onsdag. Eller någon annan gång... :)

Rosen var väldigt enkel och snabb att virka. Frågan är bara vad jag ska göra med en massa virkade rosor. Någon som har en bra idé att dela med sig av?

Nä, nu måste jag sova. Godnatt!8 kommentarer:

 1. Så fint! Nu måste jag lära mig att virka.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig ros! Vi har oxå virkat rosor. Våra blev servettringar och hårspännen. Kika in hos oss så kan du få inspiration till det.
  Tack för länken till tårtbaket! Vilken maffig regnbågstårta! Trevlig söndagskväll! kram emelie och elin

  SvaraRadera
 3. Okej, då ska jag testa att börja med en sån här då.
  Har du kommit på vad du vill ha rosorna till?

  SvaraRadera
 4. Servettringar har jag också funderat på. Eller att göra ett fint hårband med en ros på. Det hade också varit fint att ha en eller flera rosor på en mössa, men det känns inte så kul att göra just nu när det börjar bli varmt. Kanske kan jag virka en liten mobilväska och sätta en ros på. Det hade nog blivit fint! Ja, som ni ser så har jag inte bestämt mig... Haha, men många bra förslag finns det! Får se vad jag känner för helt enkelt.

  SvaraRadera
 5. Hårband lät jättefint att ha det som. Jag tror att jag ska kolla in en video på youtube om hur man gör, för det måste ju vara en grej som är perfekt att ta med sig ut och pyssla med i solen..

  SvaraRadera
 6. Absolut, det är ett perfekt sitta-ute-pyssel!

  SvaraRadera
 7. Jag tror att det skulle vara enormt vackert med en rosenkrans att sätta på någon vägg.Kanske kan man ta ståltråd som stomme och dölja den med gröna band.Sen har jag sett virkade gröna blad någonstans, men dom kan man nog fixa utan mönster.
  Ett tips från en som gillar att virka, fast helst runda dukar.

  Hälsningar Gerd S.
  (Hälsingestinta)

  SvaraRadera