söndag 24 juni 2012

Ännu en härlig midsommar

Nu är vi hemma i Karlstad igen. Vi har firat midsommar och spenderat några lata dagar med G:s släkt uppe i Hälsingland. Jag älskar att vara där! Jag blir lugn ända in i själen. Midsommarafton bjöd på stålande sol och värme.

 Det blev grillat till lunch.

 Så här glad var jag när jag var grillmästare. Och jag hade min nya fina favoritklänning på mig. :)

 Efter lunchen gick jag, G och svärmor ut och plockade blommor och björk. Det fanns massor med blommor och vi behövde inte köra runt och leta efter blommor som vi gjort vissa midsomrar i Malmö... (fast det har också sin charm förstås :) )

Med blommorna och björkgrenarna klädde vi midsommarstången. Jag fick hjälp av två små. Tjusigt blev det! 

Sen blev det efter lite trugande små grodorna runt midsommarstången. :) Och Prästens lilla kråka som blev en favorit (vilket betyder att vi körde den typ tio gånger i rad...).

 Verandan pyntades med ballonger och serpentiner.

 Pavlova med vaniljglass och jordgubbar till efterrätt. Självklart med svenska flaggor på!

 Och så cake pops så klart! Nu har jag och Jennie fått in snitsen och det gick smärtfritt den här gången. Inga bollar som gick sönder och gled ner. :) 

Denna gången blev det en sort med citronkex förstärkt med citronarom och ett överdrag av mörk choklad och en sort med ballerina kladdkaka-kex med ett överdrag av vit choklad som färgats med gul karamellfärg.

Det har varit en riktigt härlig helg. Med mig hem tar jag sköna minnen, men också ett svullet öga (som jag skyller på en liten myggjävel som stack mig precis under ögat när jag låg och sov och var helt försvarslös...) Grrr, jag känner mig som Quasimodo, men som tur var syns det inte så lika mycket som det känns. :)

1 kommentar:

  1. Vilken idyll! Det är helt rätt, traditioner ska bevaras :-)

    SvaraRadera