söndag 17 juni 2012

Cake pops, javisst!

Jahapp, då har man sällat sig till mängden och bakat cake pops. Det verkar vara det senaste efter cupcakes. Skoj, men inte så lätt som man kan tro... Jag har länge velat prova, men det har aldrig blivit av.

Vi åkte till Köping i helgen, och medan G och M var ute och fiskade så gick jag och Jennie loss i köket. :)

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med vår design. Ovan är det färgad vit choklad med mini-kulor-strössel och en blomma av marsipan. Vi gjorde även små söta grisar.

Vi gjorde två smaker när vi ändå var på gång. Eftersom ingen av oss varken ätit eller bakat cake pops innan så visste vi inte riktigt vad som fungerade och var gott, men vi hittade två recept på nätet som vi testade. Den ena sorten är söndersmulad sockerkaka blandat med creme cheese och den andra är krossade Ballerina kladdkaka blandat med creme cheese. Den sorten med Ballerina kladdkaka blev helt klart godast! Den andra okej, men lite smaklös.

När vi rullat bollarna och de stod i frysen och stelnade så fixade vi med pyntet. Vi gjorde marsipanblommor och små öron och trynen till våra gris-cake-pops. Som överdrag hade vi smält mörk och vit choklad.

När vi tog ut bollarna ut frysen gjorde vi vårt första misstag... Vi lät dem stå framme lite innan vi stack in pinnar i dem och började sedan doppa dem i choklad direkt. De skulle nog ha åkt in i frysen en liten stund till innan så att pinnen fastnat ordentligt.

Den första grisen höll sig bara uppe tillräckligt länge för att få sina öron, men gled den sakta ner för pinnen och landade med en duns. Fail! Så ser det ju aldrig ut på bloggarna jag läser. :)

Det fick bli upp-och-nervända grisar. Men de blev söta ändå! Eller hur?

Popsen fick åka in i frysen en stund till, och sen andra försöket fick vi in en bra snits på det hela. Fast det gällde att vara snabb för nu var istället popsen så kalla att den smälta chokladen stelnade nästan direkt. Snabbt fick vi strössla och trycka dit en blomma.

Det tog sin lilla tid, och just då kändes det som att jag nog aldrig mer skulle göra cake pops, men nu med lite distans så är jag väldigt nöjd med vår cake pop-debut. Det blir nog cake pops fler gånger. Det finns ju massor med olika smaker och sätt att pynta kvar att testa!

Tack för att bra baksamarbete Jennie! :)


10 kommentarer:

 1. Smarriga små konstverk :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst ser de goda ut?! Det var de också! :)

   Radera
 2. Åhh, så fina!

  SvaraRadera
 3. Väldigt goda och fina var de, tyckte nästan synd om en av grisarna innan jag skulle äta upp den. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var hans mission in life att bli uppäten av dig! :)

   Radera
 4. En liten stackars gris och några trasiga bollar finns kvar i kylen.. Dom har gått åt här hemma och hos syster som fick några stycken. :P
  /Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att de går åt, så som vi kämpade. :) nu ska någon bara förbarma sig över den sista lilla grisen också. Frukost till M kanske?

   Radera
 5. Mimi gjorde med ballerina citron-lime och Philadelphia (200 g) och lite extra limejuice. Rullade i vit choklad. Det blev jättegott, inte så sött. Hon har gjort på ballerina blåbär också, det var också gott. Dina var så söta, jag skulle inte kunna avliva en sån liten gris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja citron eller lime har jag också funderat på. Bra, då vet jag att det kan bli gott! Det är ju egentligen pyntandet som är det roliga, men när man lägger ner så mycket tid på dem så vill man ju gärna att de smakar gott också. :)

   Radera