torsdag 24 november 2011

Förbereder skattjakt

I helgen ska vi träffa Gunnars familj, och eftersom brorsbarnen precis har fyllt fyra år så ska de firas. Därför har vi precis förberett en skattjakt! :) Vi köpte lite rekvisita på vägen hem idag; reflextejp, studsbollar och små plastdjur med vickande huvuden (som tydligen är det senaste!). Jag har precis slagit in småpresenterna i fina paket. Godiset får vi köpa i helgen. För en av skatterna måste ju vara godis, så är det bara, det är ju trots allt lördag då!

Så här ska det gå till: Vi ska sätta upp reflexbitar på olika ställen i skogen bakom huset. Sen ska Ella och Rebecka få lysa med sina ficklampor och följa reflexerna. När de hittar fram till en reflex så finns där någonstans en skatt som de ska hitta. I en stubbe, under en sten eller kanske hängande i ett träd. Någon av skatterna funderar vi på att det hade varit kul att hitta med hjälp av ljud. Så kanske kan vi lägga ut en mobiltelefon som vi ringer till. Om vi inte hittar något annat som kan ligga och låta. Några tips? :) Det ska bli skoj!


Aah, presentpapper och skimrande paketband. En lite försmak av julstöket som snart tar vid. Underbart! :)

2 kommentarer:

 1. Jag (farmor) som också var med på skattjakten kan intyga att barnen tyckte det var spännande och roligt att lysa i mörka skogen med ficklampor, eller superkul som Ella sade och tyckte att det här kan vi väl göra flera gånger.
  Systrarna samlade in skatterna i en varsin kasse som de stolta och glada bar hem.
  Malin och Gunnar, det var verkligen ett trevligt påhitt.........
  Hälsningar, Ewa

  SvaraRadera
 2. Ja det var riktigt roligt att det fungerade så bra, och det märktes att de tyckte att det var kul. De var duktiga på att hitta reflexerna med sina små ficklampor. :)

  SvaraRadera