söndag 5 augusti 2012

Fotoutmaning vänner emellan - All alone

Jag har hakat på en fotoutmaning som jag hittade på bloggen Edith och jag. Det är lite liknande Torsdagstemat som jag var med och tecknade i under våren, fast med fotografier istället. Det är två bloggare som turas om att bestämma ett tema att fotografera, och vi andra är välkomna att haka på. Läs mer om det här. Temat denna gången är All alone. Det är fri tolkning och fritt antal bilder som gäller.

När jag läste om utmaningen så var jag uppe i Hennan i Hälsingland. Där finns en gammal fin dansbana som står alldeles ensam och övergiven och förfaller. Jag kom att tänka på den nästan direkt och stack dit och tog några foton mellan regnskurarna. Svärmor har berättat att den var väldigt populär när det begav sig, och att där var fullt med folk och många olika dansband som kom dit och spelade. Det syns på golvet att många fötter dansat där. Men det var ungefär 40 år sedan. Jag tycker att det är lite sorgligt att se den där den står övergiven. Jag kan verkligen se framför mig hur fint och festligt det var då för 40 år sedan. Då hade jag velat vara där!


9 kommentarer:

 1. Vackra bilder och fin tolkning. Så sorgligt att se ett sådant fint ställe stå och förfalla i sin ensamhet.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin gammal dansbana och din tolkning är sååå bra! Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Kul tolkning! Den första bilden underbar!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder! Verkligen synd att den står där alldeles ensam, den fina dansbanan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra bilder och en härlig historia dessutom, det gör dem ännu finare!

  SvaraRadera
 6. Ja det är inte bara ensamma mäniskor som är sorgligt. Byggnader kan också se ledsna och övergivna ut. Det finns ett hus på Rossö som är övergivet och jag lider med det. Snygga foton. Grattis gumman

  SvaraRadera