måndag 23 maj 2011

Vattenläcka x 2

Igår drabbades östra Karlstad av en vattenläcka. Vi var utan vatten hela dagen. Först vid 19-tiden kom det tillbaka. Då jublade jag! Fasen vad handikappad man känner sig utan rinnande vatten. Jag vet ju att vi i Sverige har det så himla bra jämfört med många andra i världen, men när man är van vid att kunna spola, tvätta händerna och dricka vatten så blir det väldigt jobbigt att plötsligt inte kunna det.

Under gårdagen så kördes det ut tankbilar med rent vatten på några olika platser i området. Vi gick dit med spann och flaska i högsta hugg. Efter 45 minuters köande fick vi äntligen vårt vatten och precis då kom det fram två journalister.


Så jag hamnade på bild i Värmlands Folkblad idag. :) Som tur var så blev jag inte citerad i texten. Det kan låta så fånigt när de tar en lösryckt mening sådär.

Nu är det dags för läcka nummer två... Lagningen från igår var tydligen inte så bra för det har gått hål där igen. Ooops! Vattnet är dock inte slut än, men vattentornet håller på att tömmas. Förhoppningsvis så hinner de laga läckan innan vattnet tar slut. Vi får se. Som tur var så ringde hjärtat mitt från tåget (han är på väg på konferens, så jag är gräsänka i några dagar) och varnade om den nuvarande läckan, så nu har jag bunkrat vatten. Jajamen! I badkaret finns vatten för spolning och på spisen står det tre stora grytor med kokt vatten redo att dricka när det svalnat. Jag ska nog klara mig! :)

2 kommentarer:

 1. Två brandingenjörer klarar sig alltid :-)
  Ja, som du säger det är lätt att ta komforten för givet.

  Tur att det finns champagne :-)

  Pappa

  SvaraRadera
 2. Haha, ja champagne är bra i svåra stunder! :)

  SvaraRadera